• GRATIS VERZENDING BOVEN €85
 • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS
  • GRATIS VERZENDING EN RETOURNEREN1
  • 30 DAGEN RETOURBELEID
  • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS

  Selecteer je land

  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.
  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.

  Geselecteerde locatie Nederland
  Geselecteerde taal Nederlands
  Beginpagina Alle
  Merk Vans x Model Sk8-Hi x
  Vans Sk8 Hi

  Vans SK8 – een skaterschoen wordt trendsetter


  Ongeveer 50 jaar geleden waren de Vans SK8 HI er alleen in de versies Vans SK8 HI White en Vans SK8 HI Black. Maar ook in deze vorm groeide de Vans SK8 al snel uit tot een stijlvol cultobject. Daarbij had de Amerikaanse sportschoenenfabrikant Vans (vroeger: Van Doren Rubber Company) vooral de doelgroep van trendy outdoor-sporten zoals skateboarden, BMX of snowboarden voor ogen. Vandaag geniet de Vans SK8 ook hoog aanzien als hippe vrijetijdsschoen. Naast de varianten Vans SK8 HI White en Vans SK8 HI Black is de schoen nu ook in wisselende patroon- en kleurcombinaties voorhanden. Bovendien zijn de klassiekers er nu ook in de versies Vans SK8 HI Slim en Vans SK8 Mid.


  Lees meer

  Vans SK8 HI White en Vans SK8 HI Black zijn echte klassiekers

  Al in 1966 zagen de Vans SK8-HI officieel het licht. En dat met luide trom. Want Paul van Doren en zijn partners Jim van Doren, Serge d’Elia en Gordy Lee hadden de eerste Vans winkel in het Californische Anaheim nog nauwelijks geopend, of een regelrechte Vans-hype ging van start in de skaterscene. Niet vreemd, want tenslotte was de Vans SK8-HI speciaal ontworpen voor het skateboarden. Twee versies, de Vans SK8-HI White en Vans SK8-HI Black, waren voldoende om een hele scene in vervoering te brengen. Weliswaar leken de Vans SK8 toen al op de trendy Chucks van Converse, maar ze profileerden zich als steviger, robuuster en stabieler dan deze concurrentschoen. Toen tien jaar later de als opkomende supersterren gevierde skateboarders Tony Alva en Stacy Penalta, beide leden van het revolutionaire Zephyr Skate Team, de eerste Vans SK8-HI in twee kleuren (blauw en rood) vormgaven, kon het jonge bedrijf Vans nauwelijks nog aan de vraag uit de skaterscene voldoen.

  Vans SK8 hebben Hollywood en de muziekscene al veroverd

  Of het nu Vans SK8 HI white of Vans SK8 HI Black betreft, Vans behoren tot de trendschoenen; ze zijn eenvoudigweg cult. Sean Penn droeg ze al trots in een blockbuster. Adam Brody alias Seth Cohen hielp de Vans SK8 bovendien aan een optreden in de vroeger beroemde jeugdserie O.C. California. En ook de inmiddels overleden Paul Walker draagt Vans in de legendarische filmreeks Fast and Furious. Zelfs in de muziekscene duiken de Vans SK8 als sinds jaren steeds veelvuldiger op. Specifiek in de hip-hop-scene worden Vans steeds geliefder. Maar ook bijvoorbeeld in de nu-metal en alternative-metal tellen de Vans SK8 HI intussen mee als modieus schoenenwerk. Zo droeg de voorman van de band Slipknot, Corey Taylor, de hippe schoenen in de videoclip van de song "Before I Forget". En ook de Vans SK8 HI Slim en de Vans SK8 Mid hebben al "gerockt" op diverse podia.

  Vans SK8-HI overtuigen met een hip uiterlijk en comfortabele features

  De Vans SK8 HI is inderdaad al tot overvloedige glorie gekomen. Hij geldt als legendarische High-Top-veterschoen, die stijlvol de klassieke Old Skool-look belichaamt. Zowel de klassieke Vans SK8 HI als de Vans SK8 HI Slim of de Vans SK8 Mid beschikken daarbij over een uitgesproken duurzame upper van canvas en velours: vooral de contrasterende naden trekken de aandacht van de kijker. Alle Vans SK8 zijn uitgerust met een gestoffeerd en ondersteunend enkelgedeelte. Dit is een buiging naar de skaters, die door dit feature veel meer steun in dit kwetsbare gebied hebben. Een onderscheidend karakteristiek van de cultschoen wordt gevormd door de gevulkaniseerde wafelzool. Zowel de Vans SK8 HI Black als de Vans SK8 HI Slim en Vans SK8 Mid zijn met deze speciale zool uitgerust.

  Van de Vans SK8 HI White via de Vans SK8 HI Slim Zip tot aan de Vans SK8 Mid

  Hopelijk heb jij ook al minstens één paar Vans SK8 HI in je schoenenkast staan. Anders moet je misschien eens bij je vader kijken. De kans bestaat in ieder geval, dat hij vroeger ook met Vans SK8 HI White of Vans SK8 HI Black op het board stond. Of je bestelt de Vans SK8 HI meteen in de Sidestep online-shop. Hier kun je je persoonlijke favorieten kiezen uit een groot aantal modellen van het geliefde skatermerk. Kies je daarbij voor klassiek old school, dan ontkom je niet aan de Vans SK8 HI White of de Vans SK8 HI Black. Sta je liever op een slanke voet, dan zijn de Vans SK8 HI Slim Zip de juiste keuze. De Vans SK8 HI Slim Zip kun je bij ons bijvoorbeeld ook in het rood krijgen. Voor dames is zeker ook de blauwe variant van de Vans SK8 HI Slim Zip interessant. Een extra aan lifestyle bieden de Vans SK8 Mid, die ook in de house-scene ongelooflijk gewild zijn.

  SK8 HI Slim en SK8 Mid: Kleuren en patronen verstuiven creativiteit

  De Vans SK8 Mid behoort sowieso tot de meest geliefde modellen. In onze online-shop vind je dan ook de Vans SK8 Mid in de klassieke Low-Top-vorm. De zo kenmerkende Checkerboards met hun zwart-witte ruitpatroon zijn daarbij voornamelijk in trek. Maar je kunt bij ons ook de SK8 Mid in funky turquoise, in elegant zwart-bruin of in andere optisch aantrekkelijke kleurencombinaties krijgen. De beslissing ligt uitsluitend bij jou. Van klassieke Vans SK8 HI White en Vans SK8 HI Black via Vans SK8 HI Slim en Vans SK8 Mid tot aan de absoluut mislukte Vans SK8 varianten; wij hebben een veelheid aan Vans-versies voor je beschikbaar.

  Lees minder

  Heren
  Dames