• GRATIS VERZENDING BOVEN €85
 • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS
  • GRATIS VERZENDING EN RETOURNEREN1
  • 30 DAGEN RETOURBELEID
  • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS

  Selecteer je land

  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.
  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.

  Geselecteerde locatie Nederland
  Geselecteerde taal Nederlands
  Beginpagina Alle
  Merk Vans x
  Min. €
  Max. €

  VANS – SKATE-STIJL VOOR IEDEREEN


  Zon, strand en een heleboel ideeën Wat hebben Vans-schoenen, Barbie-poppen en de computermuis met elkaar te maken? Ze zijn allemaal uitgevonden resp. ontwikkeld onder de zon van Californië en begonnen al snel daarna aan hun zegetocht over de hele wereld. Toen er in de jaren 60 boards voor op straat werden uitgevonden en daarmee ook het 'skateboarden', in Californië natuurlijk, bestonden er nog geen echt goede schoenen voor de nieuwe sport. Wat een toeval dat Paul van Doren en zijn partner destijds juist een fabriek voor schoenen met rubberen zolen hadden geopend. Ze beseften al gauw wat er bij skateschoenen belangrijk is: een speciale zool met veel grip, net als stevig bovenmateriaal dat ook tot boven de enkel reikt en niet te vergeten een cool design. En dus duurde het niet lang totdat de Vans-schoenen een succes werden bij skateparken en stranden en de Vans vanaf halverwege de jaren 70 ook het „Off the wall“-label als duidelijk herkenbaar Vans-logo droegen.


  Lees meer

  „Off the wall“ tegenover „Down to earth“

  De Vans-slogan „Off the wall“ betekent min of meer „gek“. Maar je hoeft vandaag de dag niet meer gek of geschift te zijn om Vans-schoenen te dragen. Ze zijn weliswaar vooral gewild in de skate- en punkscene, maar ze zijn inmiddels ook als lifestylemodel niet meer weg te denken uit de maatschappij. Dat ligt niet in de laatste plaats aan de klassiek-tijdloze vormgeving van veel Vans-modellen, zoals bijvoorbeeld de Authentic, Aloma, Era 59, of de LPE, die goed te combineren zijn en een groot assortiment kleuren bieden. Klassieke skateschoenen van Vans zijn al decennia lang de SK8-Hi of de Mid resp. Old Skool. Naast traditionele kleurencombinaties en cultpatronen zoals „Checkerboards“ (zwart-wit geblokt patroon) brengt Vans ook steeds weer extravagante stofpatronen en kleurencombinaties op de markt.
  Dus: ga op die Vans af! Er wacht een enorme keuze Vans-schoenen op jou in de SIDESTEP Onlineshop.

  Lees minder

  Dames
  Heren
  Kinderen