• GRATIS VERZENDING BOVEN €85
 • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS
  • GRATIS VERZENDING EN RETOURNEREN1
  • 30 DAGEN RETOURBELEID
  • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS

  Selecteer je land

  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.
  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.

  Geselecteerde locatie Nederland
  Geselecteerde taal Nederlands
  sale
  Beginpagina Alle
  Merk Nike x Model Huarache x
  Min. €
  Max. €
  Nike Huarache

  Nike Huarache – een legende zorgt voor sportieve furore


  Het is een icoon van de jaren ‘90 die destijds werd gezien als extreem stijlvol, innovatief en vooral begerenswaardig. De Nike Huarache is zonder twijfel gewoon cult. De gerenommeerde Nike-ontwerper Tinker Hatfield gaf de cult runningschoen daarbij een buitengewoon revolutionair design. Geïnspireerd door indianensandalen voorzag hij de Nike Huarache van een neopreen binnenschoen, die als een tweede huid om de voet nestelt. Toentertijd bestond er nauwelijks een sportschoen die zowel een individuele pasvorm als een absoluut unieke vormgeving had. En ook vandaag nog straalt de Nike Huarache naast al zijn functionaliteit ongelooflijke charme uit.


  Lees meer

  Nike Huarache: zelfs de typerende swoosh moest het ontgelden

  Tinker Hatfield had een visie. Hij wilde een schoen ontwerpen die ook decennia later nog als tijdloos te boek zou staan. Een schoen die gebaseerd is op de essentie en die zonder veel poespas op de basis geconcentreerd is. Zo moest zelfs de swoosh wijken. Een dappere zet, want de swoosh is één van ’s werelds bekendste logosymbolen en brandmarks. Een tijdlang was deze legendarische swoosh zelfs één van de meest geliefde tattoo-afbeeldingen in de USA. Ook zou de technologie de standaard zetten voor concurrentproducten en ook voor latere modellen van het Nike-huis. De Nike Huarache werd voor het eerst geïntroduceerd bij de NYC marathon. De hardlopers waren daarbij danig onder de indruk en enthousiast over dit nieuwe Nike-model. De zegetocht van een uitzonderlijke schoen was begonnen.....

  Afzien van typische Nike-features

  Ook prominente en internationaal bekende sporters vertrouwden al snel de innovatieve hardloopschoen en zijn voordelige eigenschappen. Bijvoorbeeld de beroemde hardloper Michael Johnson (8 wereldtitels en vier olympische zeges op de 200 en 400 meter) of de geliefde acteur Jerry Seinfeld, ze droegen allemaal trots de Nike Huarache met zijn voor de jaren ’90 karakteristieke colorways. Lange tijd draaiden de handelaren verwonderd met hun ogen bij het zien van het onorthodoxe design dat moedwillig bijna alle Nike-features had afgezworen. Naast het ontbreken van de swoosh valt vooral het Air-kussen op. Critici omschreven de Nike Huarache als sokken in een plastic sandaal. Deze indruk verschilde echter nog al eens. Want de vorm en het uiterlijk waren georiënteerd op oude indiaanse sandalen, maar het design doet ook denken aan een typische waterskischoen.

  Buitengewoon ontwerp en zijn functionaliteit als karakteristiek

  Het design was inderdaad al aan het begin van de jaren ‘90 wennen voor vele Nike-fans. De grenzen van sport- of loopschoenen werden zowat volledig op de kop gezet. De functionaliteit van de schoen overtuigde echter zelfs de kritische liefhebbers van klassieke sportschoendesigns. Het binnenwerk van de Nike Huarache wordt namelijk in hoge mate bepaald door het hardlopen en biedt een optimale hoeveelheid stabiliteit, demping en bescherming. Geen wonder dat deze schoen intussen al diverse decennia meegaat en vandaag de dag in het bijzonder als sneaker veel aftrek vindt. Er zijn intussen versies in vele geuren en kleuren. Zijn unieke uiterlijk en zijn functionaliteit bieden de Nike Huarache daarbij een ongekend sterke erkenning.

  In onze shop zijn vele versies beschikbaar

  In onze shop vind je dan ook vele modellen en versies van deze uitzonderlijke schoen. Diverse stijlen en verschillende colorways maken deze sneaker van Nike voor bijna iedere smaak uiterst interessant. Het middelpunt van de reeks modellen wordt bezet door de Nike Huarache Ultra. De bij ons verkrijgbare “cool treads” heeft meerdere producthighlights. Zo beschikt hij over een upper uit synthetisch materiaal, textiel en een TPU-steunframe. Ook is de Nike Huarache uitgerust met Flywire-onderdelen, een AIR-systeem voor de hiel en een Waffle-zoolprofiel.

  Nike Huarache Utility biedt extra robuustheid

  Als je van robuust houdt en een schoen nodig hebt die ook bij erg zware en barre loop- en weersomstandigheden tot zijn recht komt, dan is de Nike Huarache Utility zeker de juiste schoen voor jou. Dit model kenmerkt zich door zijn weerstand en duurzaamheid. Zo beschikt de Nike Huarache Utility over een waterafstotende upper en een doorlopende neopreen binnenschoen. Kou en nattigheid blijven zo in principe buiten de schoen. Daar bovenop zorgt de geoptimaliseerde zool voor de nodige grip. De qua silhouet smal aandoende schoen krijgt een echt militaire en rauwe uitstraling wat de hoge mate aan functionaliteit onderstreept.

  Nike Huarache overtuigt ook in de lichte versie

  In ons portfolio vindt u ook een Light Premium Versie. Bij deze vrijetijdsschoen voor heren zegt de naam alles. Hij fungeert als de afgeslankte variant van de Nike Huarache Ultra. Als extra’s komen daarbij de herziene vlakkere middenzool en materialen die flink aan gewicht besparen. De ontwerpers hebben geheel afgezien van een “heel strap”, en hebben veel aandacht besteed aan een extreem smalle vorm. Daarnaast is een stevig voetbed ondanks de light versie ook bij deze Nike Huarache altijd gewaarborgd.

  Lees minder

  Heren
  Dames