• GRATIS VERZENDING BOVEN €85
 • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS
  • GRATIS VERZENDING EN RETOURNEREN1
  • 30 DAGEN RETOURBELEID
  • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS

  Selecteer je land

  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.
  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.

  Geselecteerde locatie Nederland
  Geselecteerde taal Nederlands
  sale
  Beginpagina Alle
  Merk Nike x Model Air Max x
  Min. €
  Max. €
  Nike Air Max

  Nike Air Max - Air Pads veroveren de wereld!


  Het begon allemaal met de Nike Air Max 1: in 1987 verscheen de eerste Air Max met de zichtbare luchtkamer, de Air Pad, op de markt. Na de Air Stab was de Nike Air Max het tweede model van Nike dat met het nieuwe luchtkamer-dempingssysteem was uitgerust. Zelfs intern bij Nike was men onzeker of zo’n schoen als hardloopschoen op de markt kon bestaan, want de Nike Air Max onderscheidde zich niet alleen qua demping van de gangbare hardloopschoenen. Ook het kleurrijke design en andere features waren revolutionair. De colorway van de eerste Nike Air Max was een behoorlijk eigenzinnige combinatie van rood en wit.


  Lees meer

  Nike Air Max – modellen met cultstatus

  De Nike Air Max heeft zijn oorspronkelijke bestemming als hardloopschoen eigenlijk vrij snel opgegeven ten gunste van een stercarrière als sneaker. En hoewel hij niet bij alle sneakerfans in de smaak viel, zette het succes door en hij werd onder andere door de hip-hop-scene ontdekt. Deze ontdekking stuwde de carrière van de Nike Air Max significant verder. En ook Nike zag het potentieel van de schoen en vergaste de fans op meer coole modelreeksen. Na de oer-Max volgde direct de Air Max 2, ook wel bekend onder de afkorting AM II of Air Max Light. In de jaren ’90 overtroefde de maker van deze schoenen, Nike’s hoofddesigner Tinker Hatfield, met de Nike Air Max 90. Met deze schoen raakte hij de juiste snaar bij de Max-liefhebbers, die het zeer opvallende design en de nog grotere Air Pad-vensters van de AM 90 absoluut goed vonden. Vandaag is de Air Max Essential een echte bestseller.

  Daar ging Nike toen nog eens overheen met de Nike Air Max Classic BW. BW staat voor “Big Window” en heeft betrekking op het grote venster, dat aanblik biedt op de Air Pad. Ook dit model heeft vandaag een cultstatus. Nike heeft veel van zijn laatste technologieën overgeheveld naar de Nike Air Max-schoenen, zodat er altijd een actueel en vers aanbod van dit soort modellen is.

  Nike Air Max bij SIDESTEP

  Bij SIDESTEP is de Nike Air Max een belangrijk item. Wij houden van het opvallende design en het verhaal daarachter. En natuurlijk weten we dat onze klanten de Nike Air Max-modellen ook waarderen. Daarom hebben we in onze online-shop een groot aanbod samengesteld om alle Air Max-fans ruime inspiratie en winkelmogelijkheden te bieden. Hier vind je alle modieuze Air Max-modellen in vele verschillende kleurcombinaties: van klassiek zwarte schoenen via Air Max in grijs en wit tot aan echt opvallende colorways, voor heren, dames en kinderen. We wensen alle fans van de Air Pads veel plezier bij het rondsnuffelen!

  Lees minder

  Heren
  Dames
  MEER WEERGEVEN