• GRATIS VERZENDING BOVEN €85
 • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS
  • GRATIS VERZENDING EN RETOURNEREN1
  • 30 DAGEN RETOURBELEID
  • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS

  Selecteer je land

  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.
  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.

  Geselecteerde locatie Nederland
  Geselecteerde taal Nederlands
  Beginpagina Alle
  Merk Asics Tiger x
  Min. €
  Max. €

  Asics Tiger - De Sneakerlegende uit Japan


  Toen Kihachiro Onitsuka in 1949 het label Onitsuka Tiger oprichtte, begon voor het Japanse cultmerk een groots succesverhaal, dat tot op heden voortduurt. Na de fusie met twee andere sportartikelenfabrikanten in 1977 verdween het merk Onitsuka Tiger echter geheel uit het gezichtsveld en werd het merk Asics in het leven geroepen. In het jaar 2001 werd de “Tiger” weer tot leven gewekt en onder zijn eigen productlijn Onitsuka Tiger op de markt gebracht.


  Lees meer

  Alles begon met het idee om een sportschoen te ontwikkelen die de behoeften van een topsporter kon bevredigen. Zo ontstond iets later de eerste basketbalschoen, die in hoog aanzien stond bij vele sporters. Kihachiro Onitsuka vond zijn inspiratie in zijn zeevruchtensalade, waarin de tentakels van een octopus zich aan de kom hadden vastgezogen. Op basis daarvan ontwikkelde Onitsuka Tiger zuignap-achtige zolen, die de spelers een goede grip konden bieden tijdens hun spel.

  Vooral de Onitsuka Tiger Mexico 66, die voor de Olympische spelen in Mexico werd ontwikkeld en daar door topsporters werd gedragen, was een belangrijke mijplaal voor het bedrijf. De wereldwijde doorbraak bereikten de Japanners in de jaren ’70 en ’80 met de ontwikkeling van dempende schoenen, die de weg openden naar vrijetijdsschoenen voor op straat en die vandaag de dag, in hun leuke designs en kleuren, nog steeds thuishoren in de schoenencollectie van trendbewuste mensen.

  Onitsuka Tiger bij SIDESTEP

  In de SIDESTEP Online-shop vind je een keur aan Onitsuka Tiger sneakers, die je comfortabel bij je thuis kan laten bezorgen. Kies nu je persoonlijke Sports Classic uit onze actuele collectie.

  Lees minder

  Heren
  Dames