• GRATIS VERZENDING BOVEN €85
 • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS
  • GRATIS VERZENDING EN RETOURNEREN1
  • 30 DAGEN RETOURBELEID
  • MEER DAN 70 SIDESTEP-WINKELS

  Selecteer je land

  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.
  Om je bestelling correct te kunnen verwerken en voordat je kunt beginnen met winkelen, dien je op de volgende lijst het land te selecteren waarnaar de bestelling moet worden verzonden.

  Geselecteerde locatie Nederland
  Geselecteerde taal Nederlands
  Beginpagina Alle
  Merk adidas x Model Stan Smith x
  Min. €
  Max. €
  adidas Stan Smith

  Adidas Stan Smith: Klassieke tennisschoen en hippe sneaker in één


  Oorspronkelijk werd de Adidas Stan Smith als doodgewone tennisschoen gezien. De schoen heeft, zowel in het geval van de Adidas Stan Smith Dames variant als de Adidas Stan Smith Heren variant, echter een bijzondere achtergrond. De Adidas Stan Smith tennisschoen is namelijk vernoemd naar de beroemde tennisspeler Stan Smith, die in de Wimbledon-finale van 1972 uitkwam tegen Ilie Nastase. De Adidas Stan Smith Heren tennisschoen had dan ook van meet af aan al de potentie een echte klassieker te worden.


  Lees meer

  Speciale ontwerpkenmerken maken de Adidas Stan Smith tot een bijzondere schoen

  Een klassieker werd de Adidas Stan Smith tennisschoen inderdaad al snel. Dit gold echter geenszins alleen voor de Adidas Stan Smith Heren modellen. Ook de wereld van het damestennis streed met verve om de Adidas Stan Smith Dames modellen. Speciale ontwerpkenmerken maken de Adidas Stan Smith tot een bijzondere schoen. Daarbij lijken zowel de Adidas Stan Smith Dames tennisschoen als het Adidas Stan Smith Heren model in veel opzichten op de in 1969 ontworpen basketbalschoen Adidas Superstar. Zo namen de modellen Adidas Stan Smith Dames en Adidas Stan Smith Heren de zool, zijkanten en hiel van de Adidas Superstar over. De ontwerper gaf echter aan de voorkant van de Adidas Stan Smith de harde rubberen schaal op en paste daarvoor in de plaats leer toe. Ook in het kader van het eigen handelsmerk sloeg Adidas bij de Adidas Stan Smith Dames en Adidas Stan Smith Heren een nieuwe weg in. In tegenstelling tot andere Adidas modellen werden hier de drie strepen als kleine gaatjes direct in de bovenste laag van het materiaal geperforeerd.

  Hiphopwereld baant voor de Adidas Stan Smith de weg tot een iconische lifestyle-schoen

  Ondanks deze bijzondere ontwerpkenmerken werden de modellen Adidas Stan Smith Dames en Adidas Stan Smith Heren tot aan het begin van de jaren ‘90 voornamelijk als tennisschoenen gezien. Dat veranderde plotseling vanaf halverwege de jaren ’90, toen de hiphop scene Adidas als lifestyle-merk ontdekte. Zonder veel omhaal liet de sportartikelenfabrikant uit Herzogenaurach de verschillende modellen van de Adidas Stan Smith Heren tennisschoen en de Adidas Stan Smith Dames versie opnieuw uitbrengen. Met doorslaand succes. Of het nu de Adidas Stan Smith Heren collectie of de lijn van Adidas Stan Smith Dames, de Adidas Stan Smith Zwart varianten of de witte, rode, turquoise of neon-gele modellen betrof. Alleen al tot aan het jaar 2005 verkocht Adidas in totaal 40 miljoen paar Adidas Stan Smith. Daaronder waren ook flitsende speciale uitvoeringen zoals, bijvoorbeeld, de Adicolor, die als hippe lifestyle-schoen met diverse kleuren verf om zelf te schilderen op de markt kwam.

  Er zijn Adidas Stan Smith modellen voor dames en heren

  Deze, vandaag de dag als legende van de straat geprezen, Adidas Stan Smith kunt u in onze webshop in talrijke verschillende uitvoeringen kopen. Daarbij hebben wij zowel Adidas Stan Smith Dames modellen als Adidas Stan Smith Heren modellen in de aanbieding. Zo vindt u bij ons bijvoorbeeld bijzonder stijlvolle Adidas Stan Smith Heren modellen die zich onderscheiden dankzij het zeer authentieke ontwerp en de toplaag van heerlijk zacht en soepel premium leer. Bovendien heeft de ontwerper verschillende esthetische details in de schoenen verwerkt. Bij één model is bijvoorbeeld direct tussen de drie geperforeerde Adidas-strepen een kleurrijke Stan Smith foliedruk aangebracht die deze Adidas Stan Smith een echte vintage look geeft. Maar ook de Adidas Stan Smith Dames modellen hebben overweldigende cult-potentie.

  Furore maken met stijlvolle en extravagante Adidas Stan Smith Dames modellen

  Dat de, in de vroege zeventiger jaren als tennisschoen geïntroduceerde, Adidas Stan Smith zich inmiddels ontwikkeld heeft tot een sneaker met absolute stijlgarantie wordt vooral door de bijzonder extravagante modellen duidelijk. Als je je als vrouw echt van de massa wilt onderscheiden zou je jezelf moeten verwennen met een bont bedrukt Adidas Stan Smith Dame model. Deze variant van de Adidas Stan Smith Dames onderscheidt zich bovenal als de beroemde sneaker. Het bekende minimalistische ontwerp wordt bij dit Adidas Stan Smith Dames model gecombineerd met een kleurrijke toplaag, een 7-gaats vetersluiting, een siernaad langs de zool en het typische ontwerp met drie strepen in hippe geperforeerde uitvoering. Met deze Adidas Stan Smith Dames vrijetijdsschoen ben je gegarandeerd de blikvanger.

  Ultra hip: Adidas Stan Smith Zwart met slangenleerprint

  Of zoek je een combinatie van elegant en trendy? Dan hebben we voor jou een Adidas Stan Smith Dames schoen in de aanbieding waarop al je vriendinnen jaloers zullen zijn. De klassieke tennisschoen Adidas Stan Smith is in dit geval op super hippe wijze uitgevoerd. Zo zorgt de Adidas Stan Smith Zwart met zijn lederen bovenlaag met opvallend slangenleerpatroon voor een echt wauw-effect. Deze Adidas Stan Smith Zwart variant beschikt daarbij nog over enkele andere details, zoals het beeldmerk met drie contrasterende strepen en een modelaanduiding op de hiel. Naast deze Adidas Stan Smith Zwart vrijetijdsschoen vind je bij ons echter ook nog andere Adidas Stan Smith Zwart modellen voor mannen en vrouwen. De ene Adidas Stan Smith Zwart schoen is bijvoorbeeld helemaal in het wart uitgevoerd terwijl een ander Adidas Stan Smith Zwart model met een zwart-wit geruit patroon op de hiel voor een mooi uniek detail zorgt.

  Lees minder